Om Beyond Nordic

FOSO - FUTURE OF SCANDINAVIAN OUTDOOR

Beyond Nordic är ett svenskt varumärke inom friluftsliv/outdoor grundat 2018 av Johannes Franzén och Patrik Tankred. Visionen är att skapa funktionella, hållbara och snygga friluftskläder och fritidskläder med en optimal passform. Detta till ett lågt pris i förhållande till kvaliteten på kläderna. Genom egen utveckling av våra plagg och försäljning direkt till dig utan mellanhänder kan vi erbjuda lägre priser än mer etablerade varumärken. Detta utan att tumma på design, kvalitet eller passform.

Vi är

- Ett oberoende varumärke med fokus på funktionella kläder
- Skapat av outdoorentusiaster, för outdoorentusiaster 
- Baserade i Stockholm, där vi också lagerför alla våra produkter

Vår målsättning

- Leverera unika, högkvalitativa friluftskläder till ett överkomligt pris
- Kunna erbjuda dig som kund ett fullständigt utbud inom kategorin outdoor
- Ligga i framkant vad kommer till teknologi och nytänk, både vad gäller kläder samt dess funktioner och säkerhetstänk
- Driva vår verksamhet på ett klimatsmart alternativ och på längre sikt klimatkompensera vår tillverkning och transport med 100%

Inga mellanhänder

- Genom att erbjuda våra produkter direkt till dig som slutkund, och kapa alla onödiga steg i den annars så långa distributionskedjan så som agenter, distributörer och återförsäljare, kan vi sälja produkter av hög kvalité för ett pris upp till 2-3 gånger lägre än andra aktörer på marknaden
- Våra produkter säljs exklusivt online på www.beyondnordic.se 

Hållbarhet & Miljötänk

Som outdoorentusiaster håller vi moder jord varmt om våra hjärtan. Vi försöker ständigt hitta den mest miljövänliga transporten för våra varor, liksom att hålla vår produktionskedja grön hela vägen från fabrik till dig som slutkund.
Finns möjlighet att tillverka ett plagg i återvunnet material så är det ett självklart val för oss. Kvalitét och vårt samvete som ett outdoorbrand går alltid före kvantitet och pris.

I våra plagg använder oss av fluorkarbonfri Teflon Ecolite® DWR behandling med fokus på hållbarhet och miljö.